Uudet kuviot

Ruokaasuomesta.fi -palvelun kehittäminen aloitettiin jo vuonna 2013. Vuoden 2015 lopussa MTK ja Viestilehdet Oy lähtivät mukaan palvelun kehitykseen ja palvelun uusi versio tullaan julkaisemaan kesän 2016 aikana.

Ruokaasuomesta.fi -palvelua kehittävän LähiPro Oy:n perustivat vuonna 2013 neljä osakasta, jotka halusivat parantaa lähiruoan saatavuutta ja tuottajien asemaa. Pienen startup -yrityksen elämä on ollut välillä melkoista selviytymiskamppailua, mutta nyt unelmamme on askeleen lähempänä toteutumista: saimme mukaamme merkittävän yhteystyökumppanin ja tulemme avaamaan palvelun uuden version kesällä 2016.

rsuomesta-ipad

Julkaisimme palvelumme esittelyversion keväällä 2015. Sekä lähiruoan tuottajilta että kuluttajilta saamamme palaute oli positiivistä, mutta pian huomasimme etteivät omat resurssimme riitä palvelun laajaan markkinointiin. Niimpä lähdimme etsimään mukaan uusia yhtiestyökumppaneita ja sijoittajia. Olimme aloittaneet keskustelut MTK:n kanssa mahdollisesta yhteistyöstä jo vuonna 2013. Julkaisemamme esittelyversion avulla saimme MTK:n ja heidän omistamansa mediayhtiön Viestilehdet Oy:n vakuutettua palvelun tarpeellisuudesta ja toimivuudesta. Niimpä Viestilehdet Oy:stä tuli yhtiömme osakas vuoden 2015 lopussa.

Uuden yhteystyön ansiosta tulemme avaamaan paremman ja koko Suomen laajuisen palvelun kesäkuussa 2016. Aiemmin palvelua kehitetiin omalla riskillä muiden töiden ohessa, mutta nyt koko kolmihenkinen ydintiimi kehittää palvelua täyspäiväisesti. Meillä on uusi toimisto Jyväskylässä Keski-Suomen MTK:n yhteydessä ja maailmanmatkaajammekin palasi takaisin Suomeen huolehtimaan että palvelu saadaan valmiiksi. Yrityksemme alkutaival muistuttaa hyvin pitkälti perinteistä startupin kehitystä. Me olemme alkuvaikeuksista selvinneinä matkalla hyvää vauhtia tuotteen validoinnista sen skaalaamiseen.

Startup - vaiheet

Aloitamme palvelumme uuden version testaamisen tämän kuun lopussa ja etsimmekin nyt innokkaita tuottajia koekäyttäjiksi. Heille on luvassa koekäyttäjinä paljon näkyvyyttä ja etuja palvelussa. Huhti- ja toukokuussa jatkamme palvelun testailua sekä hiomista ja keräämme mukaan lisää tuottajia. Tulemme pitämään teidät jatkossa ajantasalla palvelun kehityksestä!

Terveisin,
Eero Kananen

Kommentointi