Täältä löydät vastauksia ruokaasuomesta.fi palveluun liittyen.

 

Kuka voi tilata palvelusta tuotteita?

Kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt.

 

Kuka voi myydä tuotteitaan palvelussa?

Palvelumme on tarkoitettu kaiken tyyppisille ja kokoisille yrityksille ja tuottajille, jotka myyvät suomalaista ruokaa tai tuotteita. Myyjä voi olla alkutuottaja, jatkojalostaja tai vaikka jälleenmyyjä. Me tarkistamme ja hyväksymme palveluumme mukaan hakeneet tuottajat ja valvomme että heidän tuotteensa täyttävät niille asetetut vaatimukset.

 

Miten tuotteet maksetaan?

Tuotteet maksetaan tilauksen yhteydessä. Maksut kulkevat suoraan Checkout Finland -maksupalvelun kautta asiakkaalta myyjälle. Checkout Finland on osa OP-ryhmää ja he tarjoavat käyttöösi kattavat ja luotettavat maksutavat.

 

Voinko tilata usealta myyjältä kerralla?

Kyllä voit. Maksat tuotteet kerralla ja maksut ohjautuvat suoraan kullekin tuottajalle. Huomioi kuitenkin, että kun tilaat tuotteita usealta tuottajalta, kaikki tuotteet eivät tule välttämättä samassa toimituksessa.

 

Kuinka kaukaa voin tilata tuotteita?

Periaatteessa tuotteita voi tilata koko Suomen alueelta, mutta kaikkien kannalta paras vaihtoehto on tilata lähialueensa tuottajilta. Palvleussa voit rajata tuotteita ja tuottajia sijainnin perusteella. Tuottajilla voi olla rajoitteita siinä, kuinka kauas he toimittavat tuotteitaan.

 

Miten tuotteet toimitetaan ja paljonko se maksaa?

Jokainen tuottaja päättää itse tuotteidensa toimitustavan. Toimitus voi tapahtua esimerkiksi Postin tai Matkahuollon kylmäkuljetuksella tai tuottaja voi itse kuljettaa tuotteet valitsemaansa noutopisteeseen. Myös nouto tilalta on joidenkin tuottajien kohdalla mahdollinen. Hinta määräytyy toimitustavan mukaan ja on tuottajakohtainen asia. Tarkemmat tiedot toimitustavoista ja niiden hinnoista näet tuotteen tiedoista.

 

Jos tilaan usealta tottajalta, tulevatko toimitukset monessa erässä?

Toimitustavan voi valita tuottaja- tai jopa tuotekohtaisesti. Jos tilaamillasi tuotteilla on määritetty toimitustavaksi esimerkiksi sama kuljetuspalvelu tai noutopäivä, tuotteet voivat tulla samassa toimituksessa. Jos tuotteille ei ole valittavissa samaa kuljetusta, ne tulevat eri toimituksissa.