Ruokarinki on ruokaasuomesta.fi-palvelun toiminto, jonka avulla ruokapiirit, REKO-renkaat tai vaikkapa työporukat voivat helposti tehdä ja hallita ruokatilauksia.

 

Tehostusta logistiikkaan ja yhdessä ostamista

Pitkien välimatkojen ja harvan asutuksen Suomessa lähiruoan logistiikka on usein haastavaa.
On olemassa paljon yhteisöjä ja ryhmiä, jotka jo tekevät kimppatilauksia lähiruoan tuottajilta.
Näiden ryhmien avulla kuljetuksia voidaan tehostaa, kun useat asiakkaat tilaavat yhtä aikaa samoilta tuottajilta.

 

 

Tilausjärjestelmä – miten hallita useita tilauksia, varastoja ja laskutusta

Ruokapiirien aktiivit ovat jo pitkään ylläpitäneet omia tilausjärjestelmiään ja tehneet paljon työtä tilausten eteen. Reko-renkaissa tilausten seuraaminen on haastavaa, sillä tilaukset tulevat useisiin eri ilmoituksiin useissa eri facebook-ryhmissä. Me tarjoamme järjestelmän, jonka avulla tilauksia on helppo hallita ja jonka avulla kuka tahansa voi perustaa oman ruokarinkinsä.

 

 

 

Myynnin hallintaa – järjestelmän avulla voit itse keskittyä olennaiseen

Ruokarinki-toiminnon avulla saat myyjänä kaikki tilaukset yhteen paikkaan ja tilaukset päivittyvät automaattisesti varastonhallintaasi. Maksut tulevat suoraan tilillesi ja saat kirjanpidon tositteet helposti kirjanpitoosi. Voit edelleen päättää itse kenelle myyt ja mitä myyt. Voit tarjota tuotteitasi myyntiin haluamiisi noutoihin tai perustaa oman ruokarinkisi ja kutsua mukaan myös muita tuottajia.

Ruokaringin kautta myyminen edellyttää rekisteröitymistä ruokaasuomesta.fi-palveluun. Rekisteröityminen on maksutonta ja sitoumuksetonta, ainoastaan palvelumme kautta tehdystä myynnistä pidätämme 5% komission. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia palveluumme, lue lisää ja liity mukaan https://ruokaasuomesta.fi/liity.

 

Ohjeita Ruokarinki-toimintaan

Saitko kutsun ruokarinkiin? Tässä ohjeet Ruokaringissä toimimiseen (alla myös linkit tarkempiin ohjevideoihin):

  1. Liity rinkiin. Saat kutsun sähköpostiisi, kun joku ruokarinki pyytää yritystäsi mukaan. Kirjaudu hallintapaneeliisi, mene kohtaan Ruokarinki, ja hyväksy tai hylkää kutsu. Ruokaringin organisaattori saa sähköpostitse tiedon vastauksestasi.
  2. Lisää tuotteita. Mikäli hyväksyt kutsun, saat automaattisesti tiedon sähköpostiisi ruokaringin tulevista noutopäivistä. Käy lisäämässä tuotteita hallintapaneelissasi noutopäiviin. Voit itse valita mitkä tuotteet ovat saatavilla missäkin noutopäivässä. Muista laittaa tuotteen tiedot kuten varastosaldo ajan tasalle. Varastosaldo vähenee automaattisesti kun tilauksia tulee.
  3. Saapuvat tilaukset. Kun saat tilauksen ruokaringistä, saat siitä ilmoituksen sekä lyhyesti tekstiviestillä että tarkemmin sähköpostitse. Kirjautumalla hallintapaneeliin, näet vielä tarkemmin tilauksen.
  4. Tilausten toimitus. Toimita saamasi tilaukset ruokaringille ennaltasovittuna ajankohtana sovittuun paikkaan. Mikäli sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä ruokaringin organisaattoriin. Löydät hänen yhteystietonsa sähköpostista tai hallintapaneelistasi Ruokarinki-kohdasta klikkaamalla tietyn noutopäivän ja ruokaringin kohdalta Lisätietoa.

 

Katso myyjän näkökulmasta tehdyt ohjevideot Ruokaringin käyttöön seuraavista linkeistä: 

Liittyminen myyjäksi: https://www.youtube.com/watch?v=KzJcy2oim7U
Tuotteiden lisääminen: https://www.youtube.com/watch?v=w2fH6eRLCBQ&t
Tilausten vastaanottaminen ja toimittaminen: https://www.youtube.com/watch?v=Yh5foMWU35Q
Myyjän käyttöohjeet (kooste): https://www.youtube.com/watch?v=r3e_EGvmYZw

 

 

 

Kysymysten herätessä ota yhteys ruokaringin organisaattoriin. Teknisissä asioissa tai jos haluat perustaa oman ruokarinkisi, ota yhteyttä ruokaasuomesta.fi asiakaspalveluun sähköpostitse info@ruokaasuomesta.fi tai puhelimitse 040 1919351.