Mikäli myyt tuotteita ruokaasuomesta.fi -palvleussa ja haluat Postin palvelut käyttöösi palvelun kautta, ota yhteyttä palvelun ylläpitoon. Sitten voit näistä ohjeista katsoa miten paketteja lähetetään.

Avaamme teille pyynnöstänne tunnukset Postin Prinet -palveluun, jossa voitte tulostaa itse lähetyskortteja paketteihinne. Laskutus muodostuu lähetettyjen pakettien mukaan, eli jos teette ylimääräisiä lähetyskortteja, niistä ei tule laskua. Laskutamme lähetykset teiltä toteutuneiden kustannusten mukaan ja asiakkaanne maksaa lähetyksen teille tilauksen yhteydessä. Pakettitarroja voitte tilata palvelun ylläpidolta tai suoraan postista.

Prinetin käyttö

Kirjaudu sähköpostitse saamillasi tunnuksilla palveluun osoitteessa https://ohjelmat.posti.fi/csm/

Uusi lähetys

  1. Valitse Uusilähetys ja kotimaan paketit ja kulj. Yksiköt
  2. Valitse paketin tyyppi ja valitse itsesi lähettäjäksi. Voit valita Economy tai Express flex -paketin
    1. Economy 16
    2. Express flex paketti 21
  3. Täytä vastaanottajan tiedot
  4. Täytä halutessasi lähetyksen tiedot. Älä vaihda infokoodia. Älä valitse lisäpalveluita, jos et halua maksaa niistä erikseen.
  5. Tulosta pakettikortti ohjeiden mukaisesti ja toimita paketti postiin. Lähetä seurantatunnus asiakkaalle.

Lähetyksen tiedot

Huom. Käytä vain Economy tai Express Flex paketteja. Muista paketeista ja lisäpalveluista voi syntyä lisäkustannuksia.

Sähköinen saapumisilmoitus EDI/SSI.

Posti Economy 16 palvelun uutena ominaisuutena on mahdollisuus toimittaa saapumisilmoitus sähköisesti, jolloin vasataanottaja saa tiedon saapuneesta lähetyksestä mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Saapumisilmoitus toimitetaan vastaanottajalle ensisijaisesti tekstiviestinä. Mikäli pakettikortin tiedoissa ei ole matkapuhelinnumeroa niin saapumisilmoitus lähetetään sähköpostina, kun lähetys on saapunut Postiin noudettavaksi. Mikäli saapumisilmoitusta ei voida toimittaa lähettäjän ilmoittamaan matkapuhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen, toimitetaan saapumisilmoitus kirjeenä. Tarvittaessa vastaanottajaa muistutetaan sähköpostitse noutamattomasta lähetyksestä kaksi kertaa, jos vastaanottaja ei ole noutanut lähetystä Postista. Economy 16 lähetyksen pakettikortin oikeaan yläreunaan, pienen viivakoodin alle pitäisi tulla näkyviin teksti EDI SSI.

Seurantatunnuksen lähettäminen

Voitte lähettää asiakkaalle seurantatunnuksen ruokaasuomesta.fi palvelussa samalla kun kuittaatte tilauksen lähetetyksi tai suoraan postin palvelusta klikkaamalla ”lähetä sähköpostia vastaanottajalle” -linkkiä pakettikortin tulostamisen jälkeen. Ks. kuva.

Saapumisilmoitus