Tässä on Emma, Helsingin vahvistuksemme

Keitä löytyy työskentelemästä ruokaasuomesta.fi-palvelun takaa? Tervetuloa tutustumaan henkilökuntaamme. Tässä tekstissä esittelyvuorossa Emma.

Kuka olet ja mistä tulet? 
Olen Helsingistä kotoisin, ja tänne olen nykyisenkin elämäni rakentanut. Opiskelen Helsingin yliopistossa elintarvike-ekonomiaa, josta valmistun tänä keväänä elintarviketieteiden maisteriksi. Olen ollut töissä esimerkiksi Ruokatiedolla, jonka kautta kiinnostuin myös MTK:sta ja hain sinne töihin. Aloitin siellä työt viime kesänä viestinnän tehtävissä. Nyt teen pääsääntöisesti MTK100 juhlavuoden viestintää ja siinä sivussa osallistun myös ruokaasuomesta.fi-palvelun erilaisiin töihin.

Emman kuva

Miten päädyit ruokaasuomesta.fi-palveluun ja mikä on tehtävänkuvasi? 
Viime kesänä aloittaessani MTK:lla sain soitella ruoan tuottajille ja houkutella heitä ruokaasuomesta.fi-palveluun mukaan. Siinä samalla innostuin itsekin niin, että halusin olla jatkossakin mukana kehittämässä palvelua. Syksyllä pääsinkin järjestämään pop up myymälää Helsingin Forumiin. Sain siinä projektissa paljon kokemusta pop up myymälän perustamisesta, markkinoinnista, myynnistä ja oli suuri ilo tutustua paremmin pop up myymälään osalllistuneisiin tuottajiin.

Työ MTK:lla ja ruokaasuomesta.fi-palvelussa on ollut tosi mielenkiintoista, sillä toisaalta olen päässyt tutustumaan yhteiskunnalliseen vaikuttajajärjestöön, jossa pyöritään suurten asioiden ympärillä. Toisaalta olen päässyt mukaan pienen startupin toimintaan, joka on ihan omanlainen toimintaympäristö. Kummassakin on omanlaiset haasteensa ja olen päässyt oppimaan eri näkökulmasta asioita.

 
Mitä ruoka ja lähiruoka merkitsee sinulle?
Vaikka olen kaupunkilaistyttö, ruoan alkuperä kiinnostaa minua kovasti. Ruoka on minulle harrastus, intohimo ja mielenkiinnon kohde. Siksi lähdin opiskelemaan elintarvike-ekonomiaa. Olen tosi onnellisessa asemassa, koska olen päässyt opiskelemaan juuri sitä mikä minua kiinnostaa. Ruoka yleisesti, ruokakulttuuri ja ruoan sosiaaliset aspektit kiinnostavat minua erityisesti. Ruoanlaitto on rakas harrastukseni. Olen sellainen ruoanlaittaja, että tykkään kokeilla uusia juttuja. Siksi minulla ei oikeastaan ole mitään bravuuriakaan, koska en tykkää noudattaa orjallisesti reseptejä vaan soveltaa ja kokeilla. Ruoan täytyy olla hyvänmakuista, monipuolista, laadukasta eikä saa olla tylsää. Arkiruoaksi haluan syödä terveellistä ruokaa.

On kiinnostavaa kuulla tarinat ruoan takana ja siksi on ollut tosi kiva tutustua tuottajiin. Minusta kuluttajien ei pitäisi sulkea silmiä siltä, mitä syö, miten ruoka on tuotettu ja mistä ruoka tulee. Mielestäni elintarvikkeiden jäljitettävyys on tärkeää. Lähiruoassa tuotantoketju tunnetaan ja voimme luottaa siihen, että syömme puhdasta ja tuoretta ruokaa. Kun tiedän, mistä ruoka tulee, on tärkeä tukea työtä sen takana. Saan tuotetta sellaisella tavalla, joka ei kuormita ympäristöä ja on tuotettu kestävällä tavalla. Haluan itse vaikuttaa siihen, että ruoantuottaja saa palkan työstään ja siitä olen valmis maksamaan vaikka korkeamman hinnan. Jos tuottajat eivät saa palkkaa työstään, niin sitten he eivät enää tuota ruokaa ja sitten me kuluttajatkin jäämme ilman kotimaisia elintarvikkeita.

Kun tykkäät kokeilla erilaisia ruokia, niin onko sinulla lempiruokaa?
Syön aika kasvispainotteisesti, joten lempiruoaksi voisin sanoa jonkun ruokaisan salaatin, jossa on paljon kaikenlaista, esimerkiksi paahdettuja kasviksia. Tosin lempiruokani vaihtelee esimerkiksi sen mukaan, mistä raaka-aineesta olen milloinkin innostunut.

 
Mitä itse tilaisit palvelustamme?
Hamppuöljyä olen juuri aikeissa tilata. Myös nokkospuristeet, valkosipulirouhe ja spelttituotteet kiinnostavat. Lisäksi kananmunia tilaisin mielelläni suoraan tuottajalta.

 
Miltä näyttää tulevaisuus? 
MTK täyttää sata vuotta ja paljon hienoja juhlia ja tilaisuuksia on edessä. Näen myös, että ruokaasuomesta.fi-palvelulla on hyvä kasvun mahdollisuus. Nytkin toiminta on lähtenyt hyvin vauhtiin ja uusia ominaisuuksia on suunnittelussa. Niitä odotankin innolla.
Oman tulevaisuuteni näen valoisana, koska graduni on viimeistelyvaiheessa ja valmistuminen häämöttää ihan nurkan takana. Niinpä kesästä odotan valoisaa, lämmintä ja ennen kaikkea gradutonta! Lisääntyvän vapaa-ajan myötä on enemmän aikaa kokkailla ja kehitellä uusia repseptejäkin.

Emma

 

 

Kommentointi