Tuottajatarina

Riikka aloitti suoramyynnin ruokaasuomesta.fi -palvelun avulla

Heikko taloustilanne ajaa monet maatilat hakemaan vaihtoehtoisia myyntikanavia tuloksensa parantamiseksi. Monilla lihatiloilla suoramyynti on osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi teurastamojen huonoille tuottajahinnoille, mutta toimiakseen se vaatii hyvät markkinakanavat ja myyvän brändin.

Myös Riikka Kananen päätti kokeilla suoramyyntiä ja liittyi ruokaasuomesta.fi -palveluun. Riikan emännöimällä Vanhantalon tilalla kasvaa hereford-rotuisia emolehmiä ja häneltä tulee silloin tällöin myyntiin luomulaatuista pihvikarjan lihaa. Suoramyyntiä Riikka piti parhaana vaihtoehtona sillä silloin hän pystyy tuomaa selkeästi esiin oman tuotantonsa ja tuotteidensa laadukkuuden sekä saamaan tuotteilleen parhaan katteen.

vanhantalon_hereford_kansi Cropped

Riikka aloitti tilanpidon vuoden 2015 alussa sukupolvenvaihdoksen myötä. Tuohon asti tilalla oli pidetty lypsykarjaa jo kolmen sukupolven ajan, mutta suuren velkataakan pelossa uusi tilallinen päätti vaihtaa lypsykkinsä emolehmiin sekä aloittaa luomuun siirtymisen.

Vanhantalon tilalla tuotantosuunnan vaihdokseen ollaan tyytyväisiä. Herefordit ovat luonteeltaan rauhallisia ja kaikin puolin loistavia emoja vasikoilleen sekä pärjäävät hyvin pelkällä karkearehuruokinnalla. Muutos vaati kuitenkin omat investointinsa ja vasikkatili tulee harvakseltaan. Loppukasvatus toisi tuloja tasaisemmin, mutta se ei heti houkuttanut lihan huonon tuottajahinnan vuoksi. Mutta entäs suoramyynti?

Riikka oli kiinnostunut lähiruuasta jo opiskeluvuosiensa aikana, joten lähiruuan tuottajaksi siirtyminen tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Uutena toimijana hän tarvitsisi näkyvyyttä riittävän myynnin saavuttamiseksi. Oman nettisivun ja verkkokaupan perustaminen tuntui turhan työläältä, ja niinpä hän päätti kokeilla ruokaasuomesta.fi -palvelua.

Varsinaista myyntiä Vanhantalon Hereford ei ole vielä päässyt ruokaasuomesta.fi-sivuston kautta tekemään, mutta jo ilmenneen suuren kysynnän vuoksi Riikka pitää sitä hyvänä mahdollisuutena. Verkkokaupan kautta myytäessä tilan syrjäisyys ei ole este suoramyynnille, vaan tuottaja saa markkinoitua tuotteensa tehokkaasti asiakkaille sijainnista riippumatta. Lisäksi tuotettu liha saa kasvot ja tarinan taakseen sekä tuottaja pääsee tuomaan esille omaa työtään ja kotimaisen ruuantuotannon laatua.

Lisää tuottajatarinoita

img01

Krannin tila

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Laidun Hereford

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Pesolan Pihviliha

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Mustila Viini Oy

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Vanhantalon Hereford

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue

Haluatko aloittaa myynnin netissä?

Oman verkkokaupan perustaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Ruokaasuomesta.fi on markkinapaikka, jossa tuottajat voivat itse myydä tuotteitaan suoraan asiakkaille. Liittymällä mukaan palveluun saat käyttöösi oman profiilisivun, verkkokaupan, maksupalvelut ja kaiken tarvittavan nettimyynnin aloittamiseksi.

Palvelun avulla voit tehostaa markkinointia, helpottaa myyntiä ja ylläpitää asiakassuhteita. Me markkinoimme palvelua ja samalla sinua sekä tuotteitasi. Ruokaasuomesta.fi palvelun tavoitteena on lisätä lähiruoan menekkiä, lyhentää ruoan kulkemaa ketjua, vähnetää ruoan hävikkiä ja parantaa tuottajien katetta.

Kyllä, olemme edullisin markkinapaikka myyjille!

Olemme kehittäneet palvelua yhdessä tuottajien kanssa ja tavoitteenamme on tarjota erinomaisia palveluita kohtuulliseen hintaan. Tuomalla kaikki tuottajat ja asiakkaat yhteen osoitteeseen, pystymme tarjoamaan tuottajille verkkokaupan ja maksupalvelut käyttöön huomattavasti edullisemmin kuin mitä vastaavien palveluiden hankkiminen tulisi maksamaan muuta kautta hankittuina.

Palvelua käyttäessäsi maksat vain toteutuneesta myynnistä. Veloitamme myynnistä 5 % provision. Veloittamallamme summalla pystymme takaamaan kaikille osapuolille turvallisen ja toimivan palvelun. Huomaat pian, että veloitamme vain murto-osan siitä, mitä maksaisit käyttäessäsi muita kanavia.

Liity nyt Ruokaasuomesta.fi myyjäksi →