Tuottajatarina

Puutarhurista viinitilalliseksi

Maria Tigerstedt päätyi lähiruoan tuottajaksi keskelle kasvitieteellistä puistoa sattuman kautta. Kun Marian vanha polvivamma alkoi vihoittelemaan, joutui hän unohtamaan vanhan ammattinsa, viherrakentamistyöt.

-Lääkärin määräys. Polvivamman seurauksena suositeltiin, että lapiohommat voitaisiin unohtaa. Sen jälkeen pitikin alkaa miettimään, että mikähän minusta tulisi isona?

Maria yhdisti omat lempiharrastuksensa, herkuttelun ja matkailukohteen kehittämisen. Lainsäädännön muutoksen myötä asiat kulminoituivat yhteen ja hänelle syntyi ajatus perustaa puutarhatuotteiden jatkojalostamiseen keskittyvä yritys tuomaan lisäarvoa puutarhalle.

-Ajatuksena oli monipuolistaa kohteen vetovoimaisuus. Suomalaiset eivät lähde yhden asian takia liikkeelle.

Tilan toiminta lähti liikkeelle siitä, että Maria pyrki tarjoamaan Mustilassa vieraileville matkailijoille yhden elämyksen lisää. Nykyään osa vierailijoista tulee ensisijaisesti Mustilan Viinitilan tuotteiden perässä, kasvitieteellinen puutarha tulee vasta toisena.

Mustilan Viinitila

Lähes 20 vuotta sitten perustetulla viinitilalla menee hyvin. Mustilan Viinitilalla jalostetaan paikallisia marjoja parhaimpaan muotoon. Tilalla tuotetaan mm. viiniä, liköörejä, sekä erilaisia elintarvikkeita, kuten hilloja, hyytelöjä, mehuja ja glögejä. Tuotanto viinitilalla on täysin läpinäkyvää, valmiista tuotteesta pystyy kertomaan, mistä raaka-aine on peräisin aina viljelijää ja poimijaa myöten.

Mustilan viinitilalla mennään aina raaka-aine edellä. Tuotteisiin ei lisätä väriaineita (minttuhyytelöä lukuun ottamatta) ja kaikki tuotteet tehdään ainoastaan aidoista raaka-aineista. Kartanon kummitus -tuoteperhe on Mustilan viinitilan lippulaiva. Sen tuotteet, kuten Mustan Everstin Kosto (viini), Mustan Everstin kynnet (valkosipuli), Mustan Everstin hyytelö sekä Mustan Everstin glögi, ovat yksiä suosituimmista tuotteista.

Miksi lähiruoka on tärkeää?

Marian mielestä tärkein kriteeri on suomalaisen lähiruoan maku johtuen suomalaisesta ilmastosta verrattuna muualla kasvaneisiin raaka-aineisiin nähden.  Marjojen vitamiini on moninkertainen verrattuna etelässä kasvaneisiin raaka-aineisiin. Myös suomen lainsäädäntö takaa sen, että kuluttaja tietää mitä syö ja ruoka on puhdasta ja turvallista.

-Jos jokainen meistä ostaisi 10 eurolla enemmän kotimaisia tuotteita viikossa, hallituksen 10 000 uuden työpaikan työllistämistavoite toteutuisi. Jokainen ostopäätös on kannanotto.

Maria ruokaasuomesta.fi pop up -myymälässä Helsingin Kauppakeskus Forumissa
Maria ruokaasuomesta.fi pop up -myymälässä Helsingin Kauppakeskus Forumissa

Ruokaasuomesta.fi

Mustilan viinitila on mukana ruokaasuomesta.fi verkkokaupassa monien muiden lähiruoan tuottajien kanssa. Kokemukset ovat Marian mukaan olleet positiiviset.

-Olen positiivisesti yllättynyt, että ensimmäisellä viikolla kauppa kävi jo hyvin. Piti alkaa jo hankkimaan lisää pakkausmateriaaleja ja muita tarvikkeita.

Lisää tuottajatarinoita

img01

Krannin tila

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Laidun Hereford

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Pesolan Pihviliha

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Mustila Viini Oy

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Vanhantalon Hereford

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue

Haluatko aloittaa myynnin netissä?

Oman verkkokaupan perustaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Ruokaasuomesta.fi on markkinapaikka, jossa tuottajat voivat itse myydä tuotteitaan suoraan asiakkaille. Liittymällä mukaan palveluun saat käyttöösi oman profiilisivun, verkkokaupan, maksupalvelut ja kaiken tarvittavan nettimyynnin aloittamiseksi.

Palvelun avulla voit tehostaa markkinointia, helpottaa myyntiä ja ylläpitää asiakassuhteita. Me markkinoimme palvelua ja samalla sinua sekä tuotteitasi. Ruokaasuomesta.fi palvelun tavoitteena on lisätä lähiruoan menekkiä, lyhentää ruoan kulkemaa ketjua, vähnetää ruoan hävikkiä ja parantaa tuottajien katetta.

Kyllä, olemme edullisin markkinapaikka myyjille!

Olemme kehittäneet palvelua yhdessä tuottajien kanssa ja tavoitteenamme on tarjota erinomaisia palveluita kohtuulliseen hintaan. Tuomalla kaikki tuottajat ja asiakkaat yhteen osoitteeseen, pystymme tarjoamaan tuottajille verkkokaupan ja maksupalvelut käyttöön huomattavasti edullisemmin kuin mitä vastaavien palveluiden hankkiminen tulisi maksamaan muuta kautta hankittuina.

Palvelua käyttäessäsi maksat vain toteutuneesta myynnistä. Veloitamme myynnistä 5 % provision. Veloittamallamme summalla pystymme takaamaan kaikille osapuolille turvallisen ja toimivan palvelun. Huomaat pian, että veloitamme vain murto-osan siitä, mitä maksaisit käyttäessäsi muita kanavia.

Liity nyt Ruokaasuomesta.fi myyjäksi →