Tuottajatarina

Krannin tila aloitti viljatuotteiden suoramyynnin sukupolven vaihdoksen myötä

Krannin tila Nurmijärven Lepsämästä on viljanviljelystila, jossa kasvatetaan perinteisiä viljakasveja eli kauraa, ohraa, vehnää ja ruista. Krannin tilan historian juuret ulottuvat jo vuoteen 1724, jolloin tila on perustettu. Viljelytoimintaa on tehty usean sukupolven ajan, ja nyt tilaa pyörittävät Olli Lukkarinen ja Anne Lukana muutama vuosi sitten tehdyn sukupolven vaihdoksen jälkeen. Pariskunta on nyt asunut tilalla kolmisen vuotta. Heille oli selvää, että he haluavat jatkaa tilan pyörittämistä. Molemmilla sekä kotona saatu kasvatus että myöhemmin hankittu koulutus tekivät luontevaksi asettua aloilleen maalle ja jatkaa tilan pyörittämistä.

pakkaamo
Vehnästä, kaurasta, rukiista ja ohrasta valmistetut jauhot, hiutaleet, leseet ja suurimot pakataan käsityönä kunnostetussa navetassa, josta pakkaamotilana toimii remontoidun navetan toinen pääty.

Sukupolven vaihdos oli helppo tehdä tutulle tilalle, jolla on takanaan jo pitkä tietotaito. Uusi omistajapariskunta halusi kuitenkin myös uudistaa maatilan toimintaa. Tila oli aiemmin keskittynyt viljanviljelyyn, mutta pariskunta päätyi kokeilun kautta myllytuotteiden suoramyyntiin. Aluksi haluttiin kokeilla omien viljatuotteiden jauhattamista lähinnä omaksi iloksi ja pian myös nähdä, miten myynti onnistuisi. Kun Töllin mylly Nummi-Pusulasta saatiin yhteistyökumppaniksi, viljatuotteet pystyttiin jauhattamaan siellä tilauksesta perinteisellä myllyjärjestelmällä. Sitten oli aika testata kylämyyjäisissä, menisivätkö tuotteet kaupaksi. No meniväthän ne! Pian pienempien myyntikokeilujen jälkeen Anne kuuli myös Reko-renkaista, joiden toimintaa juuri aloiteltiin Suomessa. Toiminta sai hyvin tuulta purjeisiin sitä kautta ja suoramyynti lisääntyi. Tänä päivänä Krannin tilan kaikki myynti on suoramyyntiä eri kanavien kautta. Tuotevalikoimaan kuuluu nykyisin noin kaksikymmentä eri tuotetta sisältäen muun muassa erilaisia jauhoja, hiutaleita, leseitä ja suurimoita.

uudet tuotepakkaukset
Krannin tila osallistui joulukuussa 2016 Helsingin Forumissa järjestettyyn ruokaasuomesta.fi-palvelun PopUp-myyntitapahtumaan. Myynnissä olivat uudet tuotepakkaukset.

Avain suoramyyntiin on monikanavaisuus

Krannin tila tekee myyntiä tätä nykyä monien yhteistyökumppaneiden kanssa, ja monikanavaisuus oikeastaan onkin elinehto sille, että myyntiä voidaan tehdä suoraan asiakkaiden kanssa. Tila on monessa mukana: Reko-renkaiden lisäksi tuotteita toimitetaan lähialueen kauppoihin, ravintoloihin, kahviloihin ja hotelleihin. Asiakkaita tulee myös suoraan tilalle ostoksille. Lisäksi netin kautta myydään tuotteita ympäri Suomea etelästä pohjoiseen ja idästä länteen.

Ruokaasuomesta.fi toimii tilalle lisämyyntikanavana: ”ruokaasuomesta.fi oli ensimmäinen verkkokauppakokeilu, johon lähdimme mukaan. Järjestelmänä se on helppokäyttöinen ja sinne voi ladata näyttäviä kuvia, kertoa tilan historiasta, tehdä tuote-esittelyjä, kategoriajako on selkeä ja tuottajat näkyvät kartalla. Asiakkaan näkökulmasta palvelu on helppokäyttöinen ja tuottajan näkökulmasta se tarjoaa riskittömän lisämyyntimahdollisuuden”, Anne listaa palvelun hyviä puolia.

Kiinnostus lähiruokaan lapsesta saakka

Krannin tilan Annelle ja Ollille on sydämen asia tuottaa lähiruokaa. Krannin tilan myllytuotemyyntiä nykyisin pääasiassa hoitava Anne kertoo hänellä kiinnostuksen lähiruokaan tulleen jo lapsena, kun kotona oltiin monelta osin omavaraisia – jo silloin tiesi mitä syö ja mistä ruoka tulee. Jo nuorena Anne huomasi, miten eri makuista itsekasvatettu ruoka on. Maku, tuoreus ja laatu olivat ihan eri luokkaa kuin kaupasta ostaessa. ”Itse olen kasvanut lähiruoan parissa ja on hienoa, että ihmisillä on nykyään herännyt kiinnostus tietää mistä ruoka on kotoisin ja missä se on kasvanut. Hienoa, että itse voin nyt myös toimia asian hyväksi. Haluan, että suomalaiset pääsevät nauttimaan terveellisestä lähiruoasta ja saavat huomata eron kaupan tehdasprosessoituihin tuotteisiin”, toteaa Anne.

Kevään kylvöt
Kevään Kylvöjä Krannin tilalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uutta liiketoimintaa lähiruokaa arvostavien asiakkaiden ansiosta

Krannin tilalla eletään nyt taitekohtaa tilan historiassa, sillä aiemmin tila keskittyi vain viljelyyn, mutta pari vuotta sitten kokeiluluontoisesti aloitettu suoramyyntitoiminta on nyt vakiinnutettu. Asiakkailta kerätyn ja saadun palautteen kannustamana suoramyyntiin liittyvää liiketoimintaa on voitu kehittää. Lukanan oma asenne vaikuttaakin varmasti paljon, koska hän mainitsee, että he eivät halua tehdä keskinkertaisia tuotteita ja palvelua, vaan olla erinomaisia toiminnassaan. Niinpä kaiken toiminnan keskiössä on asiakas toiveineen ja tarpeineen. Esimerkiksi tuotevalikoimaa on päivitetty asiakkailta tulleen palautteen perusteella. Anne paljastaa, että kauratuotteet ovat tänä päivänä tilan suosituimpia tuotteita ja Krannin tila tarjoaakin esimerkiksi kahdenlaisia kaurahiutaleita ja kaurasuurimoita, joita on myös tilattavissa ruokaasuomesta.fi-palvelusta.

Lukana iloitsee, että suoramyynnin kehittyessä ja laajentuessa on yritykseen voitu työllistää ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä, joka pakkaa suomalaisena käsityönä kaikki tuotepaketit sekä tekee myös tuotteiden myyntiä ja jakelua. ”Kun asiakkaat valitsevat tuotteemme ostoskoriinsa, niin sillä tuetaan suomalaista maataloutta ja maaseudun elinvoimaa. Iso ja nöyrä kiitos kuuluukin kaikille asiakkaillemme tukemisestamme!”

Krannin tilan toimintaan ja tuotteisiin voi tutustua tarkemmin tilan nettisivuilla www.krannintila.fi sekä facebookissa www.facebook.com/krannintila 

Lisää tuottajatarinoita

img01

Krannin tila

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Laidun Hereford

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Pesolan Pihviliha

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Mustila Viini Oy

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue
img01

Vanhantalon Hereford

Ruokaasuomesta.fi tuottajatarina

Lue

Haluatko aloittaa myynnin netissä?

Oman verkkokaupan perustaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Ruokaasuomesta.fi on markkinapaikka, jossa tuottajat voivat itse myydä tuotteitaan suoraan asiakkaille. Liittymällä mukaan palveluun saat käyttöösi oman profiilisivun, verkkokaupan, maksupalvelut ja kaiken tarvittavan nettimyynnin aloittamiseksi.

Palvelun avulla voit tehostaa markkinointia, helpottaa myyntiä ja ylläpitää asiakassuhteita. Me markkinoimme palvelua ja samalla sinua sekä tuotteitasi. Ruokaasuomesta.fi palvelun tavoitteena on lisätä lähiruoan menekkiä, lyhentää ruoan kulkemaa ketjua, vähnetää ruoan hävikkiä ja parantaa tuottajien katetta.

Kyllä, olemme edullisin markkinapaikka myyjille!

Olemme kehittäneet palvelua yhdessä tuottajien kanssa ja tavoitteenamme on tarjota erinomaisia palveluita kohtuulliseen hintaan. Tuomalla kaikki tuottajat ja asiakkaat yhteen osoitteeseen, pystymme tarjoamaan tuottajille verkkokaupan ja maksupalvelut käyttöön huomattavasti edullisemmin kuin mitä vastaavien palveluiden hankkiminen tulisi maksamaan muuta kautta hankittuina.

Palvelua käyttäessäsi maksat vain toteutuneesta myynnistä. Veloitamme myynnistä 5 % provision. Veloittamallamme summalla pystymme takaamaan kaikille osapuolille turvallisen ja toimivan palvelun. Huomaat pian, että veloitamme vain murto-osan siitä, mitä maksaisit käyttäessäsi muita kanavia.

Liity nyt Ruokaasuomesta.fi myyjäksi →