Penttilän tila

Tila Penttilän tilalla on vuosikymmenien aikana viljelty maata monella eri tavalla. Nykyinen rieskaverstas on sata vuotta sitten rakennettu kivestä lypsykarjan navetaksi. Navetassa on myös ollut talli hevosille ja pari karsinaa possuille. Myöhemmin tilalla tuotettiin munia broilerin kasvatukseen ja pidettiin jalostussikalaa. Kotieläimistä viimeisimpinä oli 1990-2008 lampaita, joita kasvatettiin lihaksi ja lihajalosteiksi. Penttilän tilalla tehdään erilaisia ruokajalosteita … Continued

Tila
Penttilän tilalla on vuosikymmenien aikana viljelty maata monella eri tavalla. Nykyinen rieskaverstas on sata vuotta sitten rakennettu kivestä lypsykarjan navetaksi. Navetassa on myös ollut talli hevosille ja pari karsinaa possuille. Myöhemmin tilalla tuotettiin munia broilerin kasvatukseen ja pidettiin jalostussikalaa. Kotieläimistä viimeisimpinä oli 1990-2008 lampaita, joita kasvatettiin lihaksi ja lihajalosteiksi. Penttilän tilalla tehdään erilaisia ruokajalosteita lähialueen tuottajien raaka-aineista. Rieskaa ympäri vuoden. Leberkäse ja bratwurst makkaraa tilauksesta. Joululaatikoita ja mämmiä sesonkeihin. Tuotteita toimitetaan vähittäiskauppaan, ravintoloihin ja erilaisia suoramyyntikanavia pitkin suoraan asiakkaille. Jalostustoiminta on aloitettu vuonna 1995.

Heikki Penttilä
Itse olen maanviljelijänä ja maaseutuyrittäjänä aloittanut 1990 ja aina hakenut erilaisia mahdollisuuksia tehdä erilaisia asioita täällä maaseudulla. Jonkinlaisena positiivisena sukurasituksena on kyky katsella asioita muistakin näkökulmista kuin vain tästä omasta kuplasta.Yrittämisessä on hienoa nähdä asioissa joka päivä uusia erilaisa mahdollisuuksia ja parasta on tyytyväiset asiakkaat.

Jouluvinkki
Joulun pyhät kannattaa käyttää läheisten kanssa aikaa viettäen ilman isompaa suorituspaniikkia. Kun mieli rauhoittuu, silloin on myös hyvä antaa mielikuvituksen laukata. Uudet ideat ja keskeneräiset ajatukset on usein jalostuneet valmiiksi juuri vuodenvaihteen vapaina hetkinä.

 

Kommentointi