Mites menee, Eero?

Ruokaa Suomesta -palvelua on työstetty jo vuoden päivät, joten lienee aika esitellä projektin takana olevat ihmiset. Ensimmäisenä esittelyvuoron saa toimitusjohtaja Eero Kananen.

Ruokaa Suomesta -palvelua on työstetty jo vuoden päivät, joten lienee aika esitellä projektin takana olevat ihmiset. Ensimmäisenä esittelyvuoron saa toimitusjohtaja Eero Kananen.

eero 044

Mitä kuuluu?
– Hyvä kuuluu, tekemistä on paljon, mutta joka päivä oppii uutta. Vähän aluksi pelotti, että syksyn myötä tulisi pimeää ja masentavaa, mutta oikeastaan se on vain mukavaa, kun tulee vähän vaihtelua!
Mistä olet kotoisin?
 
– Olen kotoisin Puttaalta, eli tarkemmin Pihtiputaan Korppisilta. Lukion jälkeen asuin Helsingissä viisi vuotta opiskellessani. Kävin myös puoli vuotta vaihdossa Prahassa ja nyt olen asunut Jyväskylässä reilun vuoden.
Mitä olet tehnyt elämässäsi tähän mennessä?
 
– Opiskelin Helsingin maatalous-metsätieteellisessä pääaineenani metsävaratiede, mutta opiskelin laajasti myös paikkatietojärjestelmiä ja ohjelmointia. Gradun viimeistely on hieman viivästynyt yrityksen perustamisen myötä, mutta eiköhän sekin saada vielä joskus pakettiin. Olen kotoisin maatilalta, joten siellä on tullut tehtyä monipuolisesti kaikkea maa- ja metsätöitä. Olen myös työskennellyt metsäalan organisaatioissa ja yliopistolla.
Eero 170
Miksi lähdit mukaan Ruokaa Suomesta –palveluun?
 
– Huomattiin, että kuluttajat ja tuottajat eivät kohtaa. Ihmiset haluaisi ostaa lähiruokaa ja Suomi on pullollaan tuottajia, jotka haluaisi myydä tuotteitaan. Haluttiin ratkaista ongelma. Muut osakkaat olivat jo laittaneet idean aluilleen jo vuoden 2013 alussa ja pyysivät minua mukaan. Liityin tiimiin, kun palasin opiskelijavaihdosta kesällä ja pian perustettiinkin yritys ja aloin vetää toimintaa. Olen maatilan poikia ja kohta viljelijä itsekin, joten halusin omalta osaltani olla parantamassa maaseudun elinvoimaa.
Mitä teet vapaa-ajallasi?
 
– Nautin luonnossa liikkumisesta ja siitä, että pääsee tekemään jotain käytännönläheistä, johon voi soveltaa omaa osaamistaan tai vaikka uutta teknologiaa. En välitä tasaisesta puurtamisesta, vaan haluan aina uusia haasteita. Harrastan juoksemisesta ja kesällä juoksin ensimmäisen kokonaisen maratonini! Tykkään myös pelata joukkuepelejä kavereiden kanssa
Eero 141
Mitä toivot lähitulevaisuudelta?
 
– Toivon, että saataisiin palvelu pian käyttöön ja toiminta pyörimään kunnolla. Lisäksi haluaisin oppia uutta ja jatkaa mielekästä työntekoa.
Mikä on lempiruokasi? Mitä itse tilaisit palvelustanne?
 

– Perunat ja kunnon lihasta tehdyt lihapullat maistuis, mutta kalaakin tekisi mieli… Lihan ja pottujen lisäksi tilaisin ainakin luomukananmunia ja vihanneksia läheltä. Tässähän tulee ihan nälkä! Onneksi palvelu saadaan kohta toimintaan, niin pääsen itsekin tilaamaan sapuskaa.

Kommentointi