Borssi lämmittää pakkasella

Borssikeitto on vaivansa arvoinen ja maistuu parhaalta tuoreiden sämpylöiden ja smetanan kanssa

Kesällä harvemmin tekee mieli kuumaa keittoa, mutta näin keskitalvella se lämmittää mukavasti: keitto on myös helppo ottaa termospullossa mukaan talviretkelle. Sen lisäksi, että borssi on herkullista, on sille annettava pisteet myös terveellisyydestä ja edullisuudesta. Kotimaiset punajuuret ja kaali eivät maksa juuri mitään ja ovat täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita!

Borssi 011

En välttämättä suosittele tekemään borssikeittoa heti siivouksen jälkeen, sillä punajuuriraaste yhdistettynä kaalisilppuun saattaa sotkea paikat. Usko minua, testasin tämän juuri. Joka tapauksessa borssikeitto on vaivansa arvoinen ja maistuu parhaalta tuoreiden sämpylöiden ja smetanan kanssa.

Borssi 003

Borssikeitto

1 kg punajuuria
3 porkkanaa
500 g kaalia 

nokare voita

muutama viipale pekonia
600 g jauhelihaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä

vettä

2 liemikuutiota
muutama laakerinlehti
yrttejä (esim. basilika ja timjami)
paprikajauhetta
pippuria
suolaa
(chiliä/cayennepippuria tulisuutta kaipaaville)

3 rkl punaviinietikkaa
2 rkl hunajaa

Tarjoiluun:
smetanaa

Kuori ja raasta punajuuret, pilko kaali ja porkkanat. Kuullota kasviksia hetki voissa. Silppua sipulit ja valkosipulit, paista pekonin ja jauhelihan kanssa kypsäksi. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita jauheliha kasvisten sekaan.

Lisää vettä niin, että ainekset lähestulkoon peittyvät. Heitä sekaan liemikuutiot ja mausteet. Anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla vähintään tunti tai niin kauan kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Tarjoa smetanan ja tuoreen leivän kanssa.

Kommentointi